• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новини
  • Адаптація – запорука гармонійного розвитку

Адаптація – запорука гармонійного розвитку

2020-12-02

/Files/images/IMG_20201005_124552_HDR.jpg

Період адаптації в 5-му класі - один з найважчих періодів шкільного навчання. Для них особливо важлива правильна організація адаптаційного періоду при переході з початкової школи в середню ланку.

Спостереження за учнями, спілкування з ними в цей період показує, що вони дуже розгублені, не можуть зрозуміти, як будувати стосунки з педагогами, які вимоги обов'язкові для виконання - до школяра вперше пред'являється багато вимог з боку багатьох людей. На п'ятикласника обрушується потік інформації з незрозумілими для нього словами, термінами. Є і така категорія дітей, які в силу свого емоційного стану, створюють безліч організаційних труднощів.

Тому для попередження можливих негативних явищ на даному етапі розвитку особистості школяра, виявлення труднощів в адаптації психологічною службою школи проведено психологічне дослідження та цикл занять з адаптації: «Планета 5 клас», «Я п’ятикласник!»

Учні 5 класу доволі згуртовані та організовані, об'єднані спільними інтересами. П’ятикласники навчаються iз задоволенням, активні, виконують вчасно домашні завдання, на уроках дисципліновані.

Спостерігаючи за п’ятикласниками я побачила що, дітям у школі цікаво: вони прагнуть бути активними, розумними, вони хочуть, щоб їх побачив, оцінив новий учитель і помітив у них усе найкраще. Більшість дітей переживає перехід у основну школу як важливий крок у своєму житті. Деякі пишаються тим, що вони подорослішали, інші мріють розпочати «нове життя».

Практичний психолог Пінтійська Н.Г.

Кол-во просмотров: 72

Комментарии