«Пам’яті жертв голодоморів…»

2019-11-29

23 листопада 2019 - День пам’яті жертв голодоморів. В Багатянській загальноосвітній школі протягом 21.11. – 29.11. проводилися ряд заходів, присвячених цій жахливій сторінці з історії України.

Так, 21-21 листопада педагогом – організатором школи було організовано перегляд документальних фільмів «Голодомор ХХ століття», «Правда про голодні роки ХХ століття», мультфільму «Голодний дух» та ін.. Учні школи прийняли участь в акції «Засвіти свічку». Класним керівником Плешу Н.М. було організовано разом з учнями 9 класу упорядкування місцевого пам’ятника жертв Голодомору.

Учні та вчителі школи були проінформовані про хвилину мовчання на вшанування пам’яті жертв голодоморів (23.11. о 16-00).

Бібліотекар школи Картелян Г.Г. оформила книжкову виставку «Голодомор – трагедія століття». Класними керівниками були проведені бесіди, виховні години, уроки – реквієми. Інформаційний матеріал, розроблений Українським інститутом пам’яті, було враховано в роботі.

Картелян С.С. провела для учнів 2-А класу виховну годину «Голодомор – геноцид українського народу». А цьому заході учні дізналися про тяжкі часи з історії українського народу та виготовили колоски пам’яті жертв голодомору 1932 – 1933 рр.

Заходи, пов’язані з відзначенням в Україні Дня пам’яті жертв голодоморів, проведені в школі, висвітлено на офіційному сайті Багатянської школи, відділу освіти та в соціальних мережах (Facebook та Instagram).

Педагог – організатор Дамаскін Ю.А.

Кол-во просмотров: 117

Комментарии